Benoeming CEO

Benoeming CEO

Page
Kallo, 19 december 2017
 
Memo: Benoeming Peter Koopmans als CEO
 
Bij deze wil ik u graag informeren over het feit dat de Raad van Bestuur van Milcobel beslist heeft om Peter Koopmans te benoemen tot nieuwe CEO van Milcobel.
Begin april 2018 volgt hij Eddy de Mûelenaere op, die dan zijn professionele activiteiten terugschroeft.
 
Peter ging in 2014 aan de slag bij Milcobel als Operations Director van Milcobel Dairy. Met een ruime ervaring op zak bij Denayer Thermal Industries (Willebroek), en vervolgens in diverse managementfuncties bij Cockerill Mechanical Industries (Seraing), Tiense Suikerraffinaderij (Tienen) en Südzucker Group (Mannheim, Duitsland) speelde hij de voorbije jaren bij Milcobel een hoofdrol in de operationele verbeteringen in de melkverwerking, in de betere benutting van de capaciteiten en in de optimalisatie van de transformatiekosten. Onder zijn verantwoordelijkheid is ook de nieuwe melkpoederfabriek in Kallo gerealiseerd.
 
Ook de zuivelsector wordt zowel in eigen land als internationaal geconfronteerd met tal van grote uitdagingen. Peter Koopmans heeft niet alleen in operations, maar ook in de uitbouw van een aantal groepsdiensten (R&D, QESH, ICT, …) een belangrijke bijdrage geleverd. Met daarenboven de realisatie van complexe projecten in Milcobel, heeft hij op korte tijd bewezen dat hij de geknipte man voor deze job is.
 
De laatste jaren is onder leiding van Eddy de Mûelenaere het bedrijf geprofessionaliseerd en gereorganiseerd, waarbij ook een aantal groepsdiensten werden uitgebouwd. Er is een ervaren en sterker management aangetrokken, dat samen met de andere werknemers, de performantie sterk verbeterd heeft. Wij zijn er van overtuigd dat Peter dit schitterend werk van Eddy met succes verder zal uitbouwen.
 
Dirk Ryckaert
Voorzitter van de Raad van Bestuur
Ga naar pagina
Ga naar pagina