Onderzoek

 

 

imprimer cette page

  

 

Leden
Gebruikerscode

Paswoord

Codes onthouden
  

Je désire devenir membre

 

Geschiedenis

 

"Verse plattekaas, mevrouw? ..."

 

Al in 1918 liep Marie CAMAL door onze steden en dorpen, terwijl ze deze aanlokkelijke kreet liet horen. Hoewel de oprichtster van de kaasmakerij CAMAL toen handel dreef op een manier die nu tot de verdwenen folklore behoort, blijft de traditie van de kwaliteit van de producten bewaard tot in onze pas begonnen 21ste eeuw.

 

Vandaag heeft de handkar van Marie CAMAL al lang plaats gemaakt voor een regelmatig hernieuwde vloot van ultramoderne koelwagens. De consument wint hierdoor aan kwaliteit en hygiëne, maar verliest het pittoreske.

In 1990 besluiten Didier en Philippe, kleinkinderen van Marie CAMAL, de twee entiteiten die ontstaan waren in het bedrijf, onder de leiding van hun vaders, dichter bij elkaar te brengen. Aangezien ze beseffen dat ze elkaar aanvullen en ze met het oog op de komende Europese eenheidsmarkt de juiste strategische keuzes willen maken, besluit de jonge generatie in 1990 beide entiteiten samen te doen smelten.


Nieuwe geboorte

 

De "nieuwe" firma CAMAL kan dan haar argumenten beter ontwikkelen en de twee grote assen van haar commerciële traditie optimaliseren :

 

  * De fabricage van zuivelproducten van uitstekende kwaliteit
  * Een optimale klantenservice.

 

Eén van de grootste troeven van CAMAL is zijn vermogen om zijn productiemethodes en zijn traditionele specialiteiten aan te passen aan de eisen van een moderne markt die voortdurend verandert.

 

Het is in die geest dat het bedrijf in 1993 een gebouw aankoopt van 6.000 m² in de industriezone van Barchon. Dit gebouw is uitgerust met de meest geavanceerde technieken op het vlak van opslag, voorbereiding en verzending van de goederen (die ondermeer ook de continuïteit van de koelketen waarborgen) en laat CAMAL dan ook toe zijn logistieke dienst te optimaliseren.
Datzelfde jaar neemt CAMAL de Fromagerie REGAL uit Fléron over. Deze overname biedt toegang tot de bijzondere technologie die ontwikkeld werd door dit bedrijf. en laat toe een typische verse kaas, met name de Régalou, toe te voegen aan het productgamma.

 

In het kader van de voortzetting van zijn ontwikkelingsbeleid besluit het bedrijf zijn commerciële aanwezigheid te versterken in het Duitstalige landsgedeelte via de overname van het de firma DISTRIFRAIS in Eupen. In 1996 worden er dus nieuwe exclusieve producten in het zuivelgamma aangeboden aan de cliënteel: Oostenrijkse emmentaler ALMA, verse producten EHRMANN, MÜLLER, BAUER, enz.


De traditie: aanpassingen voor behoud

 

Ondertussen heeft CAMAL zijn vestiging van Queue-du-Bois aangepast aan de strengste Europese normen. Meer dan ooit wordt er bij de productie voortdurend gelet op hygiëne, terwijl de traditionele knowhow bewaard blijft waaraan de diverse producten hun specifieke karakter en hun smaak te danken hebben.

 

Vandaag werken de twee entiteiten waaruit de firma CAMAL bestaat samen, met één gemeenschappelijk doel voor ogen:
de kwaliteitstraditie die Marie CAMAL aan haar producten wist te geven, voort te zetten. Sinds het begin, van achter een bescheiden handkar...

 

Home - Conditions générales_FR